TOONbeeld

een blog over conceptontwikkeling > ontwerp > techniek

onder redactie van
SchelvisOntwerp KoetsierEngineering
ontwerp en
implementatie

, door Jan Kees Schelvis en Marten Koetsier

onderwerpen:

Over ons

In deze blog stellen wij ons kort voor als vaste auteurs van Toonbeeld.

Logo samenwerkingsverband SO en KE

Logo van het samenwerkingsverband van SchelvisOntwerp en Koetsier Engineering.

Jan Kees Schelvis (schelvisontwerp.nl) is een grafisch ontwerper uit Haren met vele jaren ervaring in het vak. Marten Koetsier (koetsierengineering.nl) is een gedreven ingenieur uit Zuidhorn met een passie voor programmeren en andere digitale technieken.

Jan Kees Schelvis en Marten Koetsier hebben beiden gedegen kennis van en een grote passie voor hun eigen vakgebied: vorm respectievelijk functie. Beiden kijken heel sterk vanuit hun eigen perspectief naar hun omgeving en zien overal toepassingen voor hun kennis. Sinds het voorjaar van 2013 werken Jan Kees Schelvis en Marten Koetsier samen, onder meer met het maken van websites, waarbij vorm en functionaliteit van hoge kwaliteit zijn en goed op elkaar en op de inhoud aansluiten. Dit wordt bereikt door een gedegen conceptontwikkeling. In hun samenwerking prikkelen zij elkaar om telkens met een nieuwe blik te kijken naar vorm en functie in relatie tot de inhoud van de website. Dit leidt tot verfrissende ideeën, originele producten en maatwerk voor elke opdrachtgever.

In hun samenwerking staat het begrip "duurzaamheid" centraal. Met hun opdrachtgevers willen ze graag een duurzame relatie aangaan. Dat betekent dat ze niet "even een opdrachtje uitvoeren" en vervolgens weer huns weegs gaan, maar dat het eindproduct wordt vormgegeven in samenwerking met de klant en ook eventuele opvolging of "garantie" een vanzelfsprekendheid is. Bovendien wordt de website zo gebouwd dat de opdrachtgever zelf eenvoudig wijzigingen aan kan brengen en nieuwe informatie kan plaatsen. Op productniveau betekent dat dat zowel het grafisch als het technisch ontwerp weloverwogen tot stand komt. Keuzes worden gemaakt op basis van beproefde concepten. Wat dat precies betekent is het onderwerp van de blog Toonbeeld.

Jan Kees Schelvis

Jan Kees Schelvis is als grafisch ontwerper/beeldend kunstenaar in 1988 afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Het kritisch denken over opdrachten, opdrachtgevers en de maatschappij en het ontwikkelen van concepten als uitgangspunt voor elke opdracht stond en staat tijdens de opleiding aan de Rietveld Academie centraal. Voor Jan Kees was het dan ook vanzelfsprekend dat hij na zijn opleiding als zelfstandig ontwerper aan de slag zou gaan en zich niet zou verbinden aan een ontwerpbureau waar zijn eigen ideeën zouden verwateren. Al snel kreeg hij enkele pretentieuze opdrachten en opdrachtgevers. Zo werd hij door R.D.E. Oxenaar gevraagd om voor KPN de telefoongidsen te ontwerpen en vroeg dansgroep Rosas uit Brussel hem als huisontwerper. Inmiddels bestaat SchelvisOntwerp al meer dan 25 jaar. In die tijd heeft hij voor heel veel verschillende opdrachtgevers gewerkt. Van ministeries tot eenmansbedrijven, van kunstmanifestaties tot zorgorganisaties. Jan Kees heeft vele jaren gewerkt als docent grafisch ontwerpen aan de Hogeschool voor de Kunsten Arnhem (ArtEZ) en Academie Minerva Groningen. Voor deze academies heeft hij ook workshops in binnen en buitenland georganiseerd en gegeven. Sinds kort werkt hij aan een leermethode "Waarnemen en schetsen" voor basisschoolkinderen. "Alles begint met waarnemen."

Op dit moment ligt de nadruk van het grafisch werk op het ontwerpen van leermethodes voor hoogbegaafden, boeken, boekomslagen, tentoonstellingen en websites.

Marten Koetsier

Dr.ing. Marten Koetsier is in 2002 afgestudeerd van de opleiding Electrotechniek aan de Hanzehogeschool in Groningen met als afstudeerrichting medische productontwikkeling.

Hij is vervolgens aan het werk gegaan bij Fundament All Media B.V. te Groningen. Bij Fundament heeft hij vooral gewerkt aan de technologie achter "virtual communities", een soort voorloper van Hyves of Facebook, waarbij diverse personen en instellingen rond nieuwbouwprojecten binnen één website contact kunnen onderhouden.

Daarnaast heeft hij in 2006 de master Biomedische Technologie aan de Rijksuniversiteit Groningen afgerond. Vervolgens heeft hij een promotietraject doorlopen in een samenwerkingsverband tussen het Universitair Medisch Centrum Groningen en DiagnOptics B.V. te Groningen. In 2011 is Marten gepromoveerd tot doctor in de Medische Wetenschappen. Daarna is hij aan het werk gegaan als biomedisch technoloog bij Inbiolab B.V. Zowel tijdens zijn promotie als bij Inbiolab B.V. heeft Marten zich bezig gehouden met de ontwikkeling van niet-invasieve meetmethoden voor medische toepassingen en de bijbehorende data-analyse.

In zijn vrije tijd heeft Marten de ontwikkeling van het internet gevolgd en zich bekwaamd in met name website-techniek. Gevoed door zijn technische carrière heeft hij een gedegen kennis ontwikkeld op dit gebied en kan hij moderne technieken inzetten voor websites en web-based database-toepassingen.

Sinds het voorjaar van 2013 heeft Marten zijn eigen eenmanszaak Koetsier Engineering, waarin al deze opgedane kennis samenkomt. Met dit bedrijf richt Marten Koetsier zich op ontwerp en implementatie van software voor medisch wetenschappelijke toepassingen en webapplicaties.

share

Deel dit artikel op LinkedIn LinkedIn zodat ook de mensen in uw netwerk ervan kunnen profiteren.

Wilt u deze blog ergens anders delen, gebruikt u dan de permanente link:
http://toonbeeld.info/2014/11/01/over-ons.